KUL:TUR på Solbakken

På vegne av Aleksander K Erichsen publiserer jeg dette innlegget som han har sendt til Solbakken.

Jeg startet på Solbakken Folkehøgskole med et ønske om å lære mer om revy. I løpet av året på folkehøgskolen ble jeg inntrodusert for mye nytt og fikk utfolde meg kreativt. Dette førte til store endringer i mitt liv og hva det skulle vise seg at jeg kom til å bruke mesteparten av min tid på de kommende årene.

Oppholdet på Solbakken førte til at jeg tok en 2årig utdannelse som musikalartist, noe jeg aldri hadde ofret så mye som en tanke tidligere, og en bachelorgrad i Art Direction. Jeg har alltid vært en engasjert person og med mine nye interesser og kunnskaper til grunn har det ført til mange spennende og gradvis større prosjekter som kan se ut til å bli en høyst uvanlig karriere-vei.

Samme år som jeg gikk ut fra Solbakken startet jeg, sammen med en god venn av meg, opp KUL:TUR Sommerleir. Hvert år siden har vi leid Solbakken folkehøgskole for å arrangere en kulturell sommerleir for barn som lar barna utvikle og dyrke sine interesser innenfor musikk, dans og teater. Det har vært en stor suksess og vi har hver sommer opp mot 100 leirdeltagere som reiser fra hele landet til dette lille stedet, Skarnes, som de færreste av dem har hørt om tidligere. Og her opplever mange av dem altså sitt livs beste sommer. Mange er faktisk så begeistret for stedet og sommerleiren at de har kommet tilbake fem år på rad! Denne sommerleiren har vært mulig å gjennomføre på grunn av svært god kontakt og tilrettelegging med de som har drevet Solbakken Folkehøgskole.

Men sommerleir er ikke alt, oppholdet på Solbakken ga meg en brennende interesse for musikal. Denne sommeren hadde en broadwaymusikal skandinaviapremiere i Norge, der jeg står som produsent, og den neste oppsetningen er allerede i planleggingsfasen. Det er nesten absurd å tenke på at alle de menneskene som er involvert i en slik produksjon og alle som stiller opp og hjelper til, de hadde gjort noe annet i august og september 2012 hadde det ikke vært for at jeg bestemte meg for å ta et år på folkehøgskole etter videregående, søkte på nettet og bestemte meg for akkurat Solbakken. Jeg er bare en av mellom 30 – 50 elever som går ut fra denne skolen hvert år. Tenk bare hva de andre som har gått der har gjort eller kommer til å gjøre i fremtiden…

Solbakken er en ressurs og en inspirasjon. Et springbrett mot elevenes drømmer. Et essensielt ledd i en kjede av hendelser i et liv som kan gi fantastiske resultater!

Aleksander K. Erichsen
Tidligere elev

Vist 97 ganger. Følges av 1 person.
Annonse