Vi trenger en bypark!

Er det bare meg som går forbi parken i Kongsvinger sentrum, og tenker at det burde vært gjort noe med den?

Det er lenge siden det er gjort noe med parken vår. Boligkvartalene omkranser sydsiden av parken, men selv om det bor folk i nærheten, så er det ingen som benytter seg av den. Hvorfor er det slik? Jo, var der på besøk denne helgen en tur. Veien gjennom parken, og over bruen er vokst igjen til et teppe av gress. Dammen gror igjen, og ølflasker, søppel og gamle bygningsrester preger toppen av en haug mot svømmehallen. Det var rett og slett utrivelig å være der!

Jeg mener kommunen burde investere i en oppgradering av parken, for å gjøre den pen, helhetlig og brukervennelig! Her er noen ideer jeg har:

1. Fjern bygningsrestene på toppen av haugen mot svømmehallen, for de er gjengrodde, og har ingen funksjon lengre!
2. Lag nye kurvede veier gjennom parken…veier man kan se med det blotte øye!
3. Senk sørsiden av terrenget i parken ned til gateplan! Det vill gjør det enklere å benytte seg av parken, men også danne et innsyn fra gatene! Dette vill gi ett bedre helhetsintrykk, men samtidig pynte opp sentrum på gateplan.
4. Utvid dammen i parken, for den er gjengrodd! Hva med en liten fontene?

Vi trenger en park som er tilpasset dagens behov. Den vokser igjen, og søpples ned. Vi har bygget en fantastisk vgs i sentrum, og rustet opp parken ned mot elven, men det virker ut som resten av parken ovenfor sentrum vgs er glemt vekk. Et annen sak er at sentrum nord opplever vekst, og dette burde være nok grunn til å investere i parken, og oppgradere den. Dette er ikke en bypark, det er en skog i sentrum, og den er ikke bygget for dagens Kongsvinger.

Vist 221 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Helt enig jorgen g. Så fint areal vi kunne ha hatt, men det skal visst bare være rotter og mus der nå. For det bygges stort på festningen. Dit vil sikkert mange gå for det er veldig sentralt og fint der! Ingen leie motbakker er det heller. Slik kommer alle til og få super kondisjon på Vinger. Springe opp dit og spise lunsj.
At gamlebyen blir bevart er alle tiders.
Men at et grønt anlegg som er midt i sentrum ikke kan taes vare på! Hvordan skal det bli med festningen da da, om noen år?
Igjen må jeg titte over til søta bror, nå i disse tider (rett før ferien) får jo skolebarn levert bøkene sine og drar på turer osv i skoletiden. Foreslår for dere på kommunen at dere tar en buss og drar til Arvika en tur. Se hvordan de har gjort det der! Folk spaserer og barn leker der hver dag. De har det rent også. Og parken er nesten inni blant boligblokker! Vår Kongsvingerpark kan få ligge usjenert, og som en grønn lunge der den er nært til alle ting. Men står der “nesten” ubrukt.
Fy skam dere forvaltere!

For å komme med en korreksjon: Byparken er ikke glemt verken av “forvaltere” eller politikere. Det foreligger planer om en opprydning og utbygging med spesielt fokus på barnefamilier, slik at området igjen kan bli attraktivt for mange. Planene er så konkrete at det bare er å “trykke på knappen”, i følge kommunalsjef samfunn. Problemet er selvsagt igjen penger. En investering på 5 millioner (tror det var rundt der) er ikke aktuell nå. Vi må prioritere bort noe og utsette noe. Byparken kommer i denne kategorien, dessverre.

Oppgraderingen av Kongsvinger festning har ikke noe med dette å gjøre – økonomiisk. Kommunen betaler ikke for den.

Det er greit, men det forklarer ikke alle de ufruktbare år parken har stått slik den gjør!
Det er nok ikke greit og sitte med kommune økonomien hverken i den ene eller andre kommunen i Norge i dag. Men der ser vi hvordan det er gått. For om befolkningen stadig har noe og klage over, og ingen vil høre, blir det slik i det store også etterhvert. Det og være forutseende og se tegn er viktig slik at en kan være forberedt på det verste. Det ser en jo at ikke bare Kongsvinger kommune har, men de fleste i hele landet. Når ting generelt er blitt så dyrt at en ikke kan drive, og heller begynne og sette sammen og mekke i hop. Da er det et signal om at det meste er og blir galt.
5 millioner, skal hele parken snus på ende?
Om det er interesse for en bypark i bruk. Burde det være noen som kan gi et bidrag i form av dugnad ol. Da ville mennesker selv føle at de har et ansvar. Billig arbeidskraft det!
Prosjekt for skolen, ungdom som kan lære og være praktiske?
Barneskolen kan sikkert bidra med noe også!
Men da har vi byråkratiet da!
Så finnes de ungdommer som ikke har skole eller sysselsetting tilbud! De som ikke har liv og leve etter Norsk standard. Motiver dem og plukk dem inn og sett dem i arbeid. Ungdom er fantastisk, de er fulle av liv og vitalitet. De har ideer og er fulle av energi! Og de blir så stolte om det bare er noen som tror at de kan utføre noe!
Men så har vi byråkratiet da!
Det er nok heller det at kommunene er initiativløse og kan ikke se hva slags potensiale de har i hver enkelt individ. De er blitt som resten av befolkningen. Hjelpeløse stakkarer som må gå til dekket bord og ikke tenke selv. Det skal sitte et godt knippe årvåkne voksne personer i kommunene. Men hvem av dere bryr seg egentlig? De som sitter og trekker i tråder slik at de kan lappe sammen litt av alt. Er hele befolkningen blitt arbeidsskye?
En del A4 papirmølle, og noen som skal administrere og dele ut oppgaver.
Det er merkelig at alt skal koste så mye i Norge at så mye blir lagt på is, i vente på hva da?
Det må jo alle se, at det har gått for langt allerede i negativ retning, og at det blir en kraftprøve og rette til alt skakk kjørt. Men en ting kan dere i alle fall prøve på, bli enige om og bruke det potens dere har. Så kanskje det kan spares på millionene.
Beklager men jeg ser ikke noe problem med penger. Da jeg har forsørget to fine barn som jeg kan være stolt av, oppover årene med minimums inntekt. De har ikke fått sydd oppover ørene tilrettelagte aktiviteter, for det har det ikke vært rom for. Ikke har vi hatt verdens fineste bil eller hus heller. Ikke har vi dratt på flere enn to ferier på 20 år. og ikke har det vært fotball eller noe annet som koster penger. Men de kan tenke selv, det har vært fisking og grilling ved bål. Ute turer og vi lever. De er heller ikke redd for og ta i et tak da det trengs. Og som betrakter verdsetter jeg de mye mye mer enn alt annet i hele verden. Fordi vi har vært igjennom så mye tungt og lett. fint og trist. Det har vært fjell og forsere, og mørke daler og trenge igjennom. Men vi lever.
Og det blir sikkert fint til slutt all ting.
Men det blir gjort så vanskelig,
det som kan gjøres lett.

Annonse