Viser arkivet for mai, 2014

Demokrati

Er det noen som tror at demokrati bygget på kristne verdier kan bestå på lang sikt i vårt land ?

Vi observerer at kristne blir utslettet/fordrevet i land der islam får sterkere vekst !

Kan noen fortelle meg om det finnes demokrati i noen land i verden som blir ledet av muslimer ?

Jeg bare spør ?

Glåmdøler som har satt spor mellom 1814 og 2014 ?

Det var en interessant liste Glåmdalen viste i dag, 16. mai. Kanskje mest interessant fordi odølingen Peder Sæther, en av grunnleggerne av et av verdens mest kjente og anerkjente universitet, University of California, Berkeley, IKKE er på lista. Det er dessverre nok et bevis på holdningen til kompetanse i Glåmdalen. Lokale fotballspillere og andre lokalkjendiser rangerer høyere. Ganske ufattelig. En trøst da at det er en annen odøling som troner på toppen av lista, hurra for Maarud Potetgull !

Landbruksoppgjøret

Ganske vanskelig å ikke få med seg at mye handler om landbruksoppgjøret om dagen. Som med mye annet har jeg jo også noen tanker rundt mat, selv om jeg vet jeg møter meg selv i døra rett som det når jeg handler på butikken.

Framtiden ligger i småbruk verden rundt for å produsere mat som ikke gjør oss syke. Små bruk som setter langsiktig bruk som mål. Vekselbruk som ikke utarmer jorda og tømmer den for mineraler.

De fleste kornslag og planter er kapable til å ta opp i seg 60 mineraler, men trenger svært få for å vokse. Utseendet kan bli bra uten dem, men kroppen får ikke det den trenger.

3 stoffer skal til for å få en kjempefin vekst; nitrogen, forsfor og kalsium. (bestanddelene i kunstgjødsel) Vi betaler i kilo for disse varene og dessverre ikke med bakgrunn i næringsinnhold. Problemet er jo at kroppen ikke får det den trenger for å være sunn, og forbrukeren har ikke annet enn utseendet å gå etter.

Pressende marginer skaper dårlig og billig mat. Ikke nok med mat uten næring, men genmodifisert mat presser på for å nå våre bord. Matvarer som er så hardt sprøytet at vi også burde vært genmanipulerte før vi inntar denne giften.

MEN, det er forbrukeren som presser fram dette. Den som stadig krever lavere pris uten tanke på innhold.

Et resultat av dette ser vi i store deler av verden allerede, blant annet i Brasil hvor soyaproduksjon kveler landbruket og utarmer jorden.

Skal vi ende opp med å kun ha tilgang på mat uten innhold, samtidig som vi dytter i oss piller med vitaminer og mineraler som kroppen ikke er i stand til å ta opp og nyttiggjøre seg?

Det er hver enkelt av oss, som vil leve gode og lange liv, som egentlig burde stått på festningsmuren og kjempet for et aktivt og levedyktig landbruk i hele landet. Samtidig som vi krever et sterkt tollvern mot næringsfattige produkter vi blir syke av.

Dette handler ikke i hovedsak om prisen vi må betale i butikken, eller om å holde liv i bygdene, men om vår helsemessige framtid…