Viser arkivet for januar, 2015

Ytringsfrihet og krenkelse

Ser at det nå kommer en del innlegg der debattanten mener at “ondsinnet” omtale av Jesus eller andre religiøse skikkelser eller religioner er krenkende.

Jeg må si som menneske at det krenker meg på det ytterste at noen prøver å begrense min ytringsfrihet på denne måten. For all del, jeg skal støtte dere i å si at dere føler dere krenket, men jeg kommer alltid til å være uenig og vil aldri støtte dere i kravet om begrensninger i hva jeg kan si om religion eller andre emner.

Ytringsfriheten er en frihet som kan føre til at vi må se, høre og lese ubehagelige meninger, men den er et prinsipp som må forsvares (nesten) 100%, uten begrensninger. Begynner man å sette grenser her så er en raskt ute på en sleip nedoverbakken som ingen har oversikt over hvor ender.

Samtidig skal det være ulovlig å komme med trusler, men dette har vi andre lover for.

Jeg skal kunne si at Åsa-troen, Tor og Odin er latterlig og at jeg mener de som tror på dette bør finne på noe annet å gjøre. Det jeg derimot ikke skal få lov til å si er å oppfordre til drap eller liknende på de som har denne troen, brenning av kirker osv.