Viser arkivet for februar, 2015

Hva mener Norge om e-sigarett?

El-sigaretten ble oppfunnet i 2003, av en kinesisk mann ved navn Hon lik. Da det ble røykeforbud inne på favorittstedene hans, på grunn av vond lukt som følge av sigarettene. Begynte han å tenke seg om etter alternativer, hva kunne man gjøre for å oppnå samme følelsen? Resultatet ble E-sigaretter! Når flere produsenter kom i gang med å produsere E-sigaretter, ble det populært å importere disse selv til Norge, men det tok ikke lange tiden før Helsedirektoratet gjorde det ulovlig og importere el-sigaretter med nikotin for salg i Norge. Grunnen til at dette ble ulovlig, er fordi man vil ikke ha nye former av nikotin inn i landet vårt. Det er dog lov å importere til eget bruk, men altså da ikke for videresalg.

Samfunnet vårt forandrer seg hele tiden. Regler som ble laget i 1980 som virket logisk da, kan virke helt ulogisk den dag idag.

El-sigaretten ble funnet opp for en grunn, dvs. at den ble funnet opp for at man skal få samme følelsen som når man røyker, men uten at man får i seg alle de farlige kreftfremkallende stoffene. E-sigaretten skader heller ingen av de som sitter rundt deg når du damper på den, og den sparer deg for masse sneiper og aske over alt. Den hjelper de som er røykavhengige med og kunne røyke når de føler for det. Man finner e-sigaretten i flere former og fasonger, noen av dem ligner faktisk på en ekte røyk og andre er helt forskjellig. Noen er store og andre er små. Man får faktisk kjøpt e-sigarett i pipeform også. Man finner med og uten nikotin og det er flere ungdommer som kjøper dette for å lage røyketriks i stedet for å bruke vanlig røyk. Er ikke det mye bedre? At de kjøper nikotinfri e-sigarett istedet for å røyke vanlig røyk og ødelegge helsen sin helt. Flere mener at politikerne burde ta tak i dette og lovlig-gjøre e-sigaretter, for en rask helsegevint. Med tanke på at de klarte og få til Segway og ny alkoholkvote.